Parlar del Sheikh no és tasca fàcil. Membre de la nostra colla des que formava part de la canalla, abans del 2013, el Sheikh ha passat, literalment, per gairebé totes les posicions: a pinya ha estat agulla i lateral, a tronc ha estat segon i terç i, a Tècnica, ha format part de totes les tècniques: tècnica de canalla, tècnica de pinyes i tècnica de troncs.

Peça indispensable de la nostra colla, és qui quadra el castell i qui canta les posicions, qui ens motiva quan cal i, per què no dir-ho, qui ens corregeix si és necessari.

Avui, ens explica com va viure la clàssica Trobada del Baix.

Fleur Fields

La darrera Trobada Castellera de les colles del Baix Llobregat ha sigut un moment transcendent per a la nostra colla.

Aquest any, els Castellers de Cornellà han estat amfitrions de la jornada, acollint 11 colles castelleres de la comarca.

Per als Castellers de Castelldefels la Trobada sempre ha estat un moment on superar-nos i demostrar l’ADN que caracteritza la Colla Degana del Baix Llobregat.

Com totes sabem, una bona actuació comença a l’assaig previ, i en aquest cas va ser un dels assajos més complicats de la temporada. A la colla li motiva aquesta actuació i això es va demostrar omplint el local d’assaig, de la mateixa manera que els nervis per voler fer un bon paper en la trobada van passar factura, fent que algunes estructures no estiguessin tan sòlides com als darrers assajos.

Amb tot aquest conjunt d’emocions, encarem una diada on tots estàvem molt concentrats en el nostre paper, mes enllà del que succeís al nostre voltant.

Encarem primera ronda, després de la primera ronda conjunta, fent un dels castells bandera de la temporada: el 4d7. Un castell que ens ha donat moltíssim aquesta temporada, on pràcticament a cada plaça hem pogut donar-li un objectiu darrera, com ara estrenar gent a posicions de tronc, pinya i canalla, o anar treballant l’estructura per pujar-li un pis ben aviat.

A la segona ronda afrontem el gran objectiu del dia: el 4d7 amb el pilar, castell que ens obre la porta a tancar una diada amb 3 castells de 7 per segon cop a la temporada. Va ser una execució magistral de defensa castellera, amb un tronc, una pinya i una canalla que confien de valent en la capacitat que té aquesta colla d’assolir els objectius que es proposa i no pensa fer llenya en estructures que, d’aquí ben poc, han de deixar de ser el nostre sostre per convertir-se en el nostre terra.

Descarregar per segon cop a la temporada aquest castell, i fer-ho fora de casa, ens obre moltes portes per al tram exigent que tenim al davant i reforça la maquinària groga, que està treballant de valent.

Finalment, però sense cap estructura, cal tancar la ronda amb un 3d7. Castell que hem passejat arreu del territori i al qual aviat hem d’afegir un pilar dins, una estructura de 2 penjada al darrera i, perquè no dir-ho, aixecar-lo per sota.

Després d’un intent desmuntat i alguns canvis a tronc per lesió – aprofito per agrair a la Montse la feinada feta durant la diada amb un os del peu trencat – tanquem les 3 rondes de castells amb un 3d7 de postal que ens permet somiar fort.

En aquest moment la colla sap que la feina no esta feta, la diada s’acaba amb pilar de 5 i, fins aleshores, tothom concentrat. Un cop més aquesta temporada, pilar de 5 d’execució excel·lent per part dels nostres pilaners i pilaneres, amb una pinya molt sòlida que desitjava cantar… I TOT DESCARREGAT, I TOT DESCARREGAT, I TOT DES-CA-RRE-GAT!

Configuràvem, així, la millor diada de la temporada, la mateixa que a Festa Major d’Estiu, i una de les diades a destacar de la Trobada del Baix Llobregat. Una diada que ens ensenya moltíssim com a colla, que ens ensenya a gestionar i afrontar castells grans el que ens queda de temporada, on tothom sap que tenim deures pendents.

Avui més que mai, PIT I AMUNT, I VISCA LA COLLA DEGANA DEL BAIX LLOBREGAT.