Aniversari, de mica en mica

De mica en mica
Ahir el Grocs vam celebrar el 33è aniversari de l’Agrupació de Cultura Popular amb una plantada de castells a la Plaça Joan XXII de Castelldefels. Ens acompanyaven el Castellers de Santa Coloma, els Castellers de Cerdanyola i els Vailets de l’Empordà. Va ser una diada de contrastos, amb moltes lectures, difícil de qualificar.
Vam començar amb un pilar de 4 de benvinguda, el primer de la temporada de la Noèlia. “I que orgullosa que n’estava la Noèlia!” ens diu la seva mare. Bon inici!
A primera ronda vam intentar el 3 de 7, un castell que l’any passat vam descarregar en diverses ocasions, però que enguany se’ns està resistint. Hi havia molts nervis, incertesa, potser manca de confiança general. Malauradament, el castell va quedar en intent desmuntat, tant al primer intent com a la ronda de repetició. La desil·lusió es podia llegir als ulls de tothom.
A segona ronda vam optar pel 5 de 6, que enguany encara no havíem descarregat tampoc. Més nervis i molta pressió. Descarregat! Era el primer 5 de 6 de la temporada i l’alegria va ser general.
A última ronda vam descarregar amb molta solvència el 3 de 6 amb l’agulla. Estàvem contents, però no del tot satisfets. Els castells de 6 ja no són un repte per a nosaltres i ens vam quedar amb ganes de més.
Per acabar la diada, vam intentar un pilar de 5 que l’any passat vam descarregar en moltes ocasions, però que enguany teníem poc rodat. El pilar va caure poc després de l’aleta, quan l’acotxadora començava a baixar. Ràbia continguda, més desil·lusió. No va ser una bona manera d’acabar la diada. Eren ja quarts de quatre i la canalla es va quedar sense el toc de vermut.
Un mala diada? Si mirem les estadístiques, veurem que va ser la cinquena millor actuació dels 33 anys d’història de la colla en les quinze diades d’aniversari de l’ACPC en què hem actuat.
De mica en mica anem fent camí. La propera actuació serà a finals de juny a Sant Pere de Vilamajor. Mentrestant, seguirem lluitant per anar més amunt.