Cap de setmana entre castells de set (i més!)

Aquest cap de setmana ha estat intens, des del punt de vista casteller.
Amb dues actuacions amb colles de 7 (o de 8 podríem dir), els Castellers de Castelldefels ens hem sentit molt ben envoltats i agraïts.

Dissabte 1, a la Vigília dels Castellers de Cornellà, juntament amb la colla de Gavà i nosaltres mateixos, els amfitrions ens van oferir un tastet del que farien el dia següent.

Nosaltres comencem el nostre “tots sants” particular amb la torre de sis, un castell més, més pràctica per estar a prop del pis més que tant profusament anem treballant aquesta temporada.
Els amfitrions comencen amb un tres de set i s’ens treuen les dentetes fora i decidim intentar, en segona ronda, el nostre. Malauradament no el carreguem, i la cosa queda en un intent desmuntat, ja tindrem més dies per fer-lo…. repetim ronda amb un cinc de sis en el que tothom s’hi veu representat i que descarreguem sense més problemes.

En tercera ronda, practiquem el quatre de sis, que resulta un pel accidentat de mides, però que es descarrega sense problemes, i ens quedem embadalits, mirant mig amb enveja, mig amb admiració, el tres, tres amb l’agulla i quatre de set dels companys de Cornellà, tot preguntant-nos la feina que queda per fer fins Festa Major d’Hivern.

Acabem l’actuació amb un pilar de cinc, però amb la vista posada a l’endemà, on anem a actuar amb els nostres padrins, en la seva XDIIa diada.

Diumenge es desperta carregat d’emocions, sabent que avui pot ser un dia molt i molt gran.

Ens apleguem a Vilanova i la Geltrú, tot esperant els companys Bordegassos, Minyons de l’Arboç, i Xiqüelos i xiqüeles del Delta.
Desprès dels pilars d’inici, comencem la primera ronda amb un tros de tres de set completament parat i sense dificultats, la diada no podria començar millor, i ens dona força i confiança per encarar la segona ronda. Minyons executa el seu tres de set, els xiqüelos descarreguen un tres de sis amb l’agulla i els Bordegassos intenten un quatre de vuit, que desmunten i canvien per un cinc de set molt ben portat.

A segona ronda tornem a descarregar un cinc de sis amb solvència. Minyons ens porta una torre de sis fàcil, el mateix que els companys del delta. L’atracció són els Bordegassos, que ens planten un magnífic quatre de vuit.

En tercera ronda nosaltres anem pel quatre de set, que desmuntem amb enxaneta i acotxador a dosos, i que tornem a intentar pocs moments desprès, però que finalment no assolim. Ja portem molts intents desmuntats d’aquesta estructura i sempre passa alguna cosa, però continuem treballant-hi, no defallim.
En aquests dos intents de quatre de set ens trobem molt còmodes. La pinya, com sempre, fantàstica, ultra-fiable i impassible, fa que haguem arribat molt i molt amunt, encara que no els haguem carregat.
Bordegassos acaba amb el tres de set, els minyons amb el quatre de set, i els Xiqüelos, un quatre de sis.

Per acabar, un magnífic vano de cinc posa el toc final a una magnífica diada, tornant de Vilanova molt animats i pendents de les tres setmanes que tenim sense actuacions, on esperem fer uns bons assaigs que ens permetin engrandir el treball i mostrar els resultats a casa, havent passat abans per Sant Climent de Llobregat a finals de Novembre.