No és com comença, sinó com acaba

El Marc va entrar a la colla al juny del 2012, just un mes abans que la colla aconseguís descarregar el primer castell de 7 d’ençà de la seva recuperació, al 2008. El va engrescar l’Esteve, que era el cap de colla en aquell moment. Durant força temps va fer de segon, però actualment puja al pis de terços i, a la pinya, acostuma a fer d’agulla. És, també, el contrafort del pilar per sota. Sempre molt implicat en la colla, va formar part de la tècnica de canalla durant 6 anys, una experiència difícil, però molt enriquidora. Avui és ell qui ens explica, d’una forma molt peculiar, com va anar la diada d’ahir diumenge a Manresa i com veu el futur de la colla:

«Narra Pep Ribes, amb el seu to casteller, estem al vespre del 8 de desembre, la plaça guarda silenci:
“Any del 37è aniversari de la colla, a la seva Festa Major d’hivern, aquest monstre del  4d8, el castell més gran que mai s’ha carregat en aquesta preciosa Plaça de l’Església per la seva colla local, els Grocs, Castellers de Castelldefels.

Recordeu que el castell més gran carregat es la torre de 7, en aquest cas a concurs de l’any passat, però el 4d8 continua sent el gran monstre que aquesta temporada han portat molt assajat i tenen la il·lusió de començar amb el seu primer intent.

Comença a configurar-se la part que ha de ser més roca del castell, aquesta pinya forta amb els baixos, l’home del darrere, les crosses, amb les primeres mans, segones mans, també els vents amb els laterals, a cada costat de totes les rengles, ben definides, fins a completar aquesta pinya tan increïble.

Es col·loquen els segons, tenim terços també allà amunt, important que el tinguin bé de mides, també molt important poder-ho tirar a la primera sense badar, que tothom pugui estar al seu lloc i estar còmode. Diuen que està perfecte, hem sentit a l’Óscar Castanyeda, el cap de colla dels Grocs, que puja de terç en aquesta construcció.

Ràpidament els quarts i quints que s’incorporaran a sobre la pinya i a poc que tinguin una mica de fe i una mica de ganes el tiraran amunt a la primera. La pinya es manté ferma acabant d’agafar el lloc, sense fer grans rectificacions, el donen per bo a la primera com dèiem, intent vàlid de 4d8, amb terços col·locats encara no sonen gralles, recordem que sonen en el moment que les quartes comencen a pujar, quarts col·locats, en Pau Moreno demana que pugin els quints, i a veure si les rengles aconsegueixen parar aquests nervis, perquè sobretot la rengla que queda a l’ajuntament està patint molt per no deixar-se anar, peus enrere i el castell que té problemes d’encaix en el que és a pis de segons i terços, a veure si aconsegueixen aturar-lo.

De moment, col·loquen dosos els Castellers de Castelldefels, dosos col·locats, l’aixecadora remuntant ja el pis de quints, el castell de moment va bé, s’està aguantant. Atenció que entraran ja la cassoleta, l’aixecadora, moment important a veure si el van controlant, remena molt el castell, cassoleta col·locada, atenció l’enxaneta, atenció, atenció, quatre de vuiiiiiit carregaaaaat dels Castellers de Castelldefels!!!

Tranquils!!! Vinga que va bé! A veure si el poden salvar, sortida de l’enxaneta, surt la cassoleta, el van defensant a mort els segons i els terços, surt la canalla, surten dosos,  el podran descarregar!!! Atenció els Grocs! Lluiten, lluiten a mort a nivell de quints com l’aguanten, deu-n’hi-dó com s’aguanta, deu-n’hi-dó  quina passada com han aguantat el pis de quarts i quints, l’acaben de descarregar!!! Sí senyor! L’acaben de descarregar! El primer de la colla! En una temporada històrica! Deu-n’hi-dó els Castellers de Castelldefels que acaben de carregar i descarregar el 4d8 molt molt treballat, deu-n’hi-dó , un castell que potser altres anys només podien somiar, els Grocs han estat capaços de descarregar el 4d8, un fet històric. I atenció que, ara sí, el somni del 3d8 és ara més a prop. Quina lluita, quin tronc, quina pinya, quina canalla, quina confiança, com es nota que s’ha treballat molt a assajos aquest castell i que tenien moltes ganes. Enhorabona Grocs, un orgull, estic molt emocionat i molt feliç”

Així és com jo m’ho imagino, així és com crec que podria passar a la pròxima Festa Major d’hivern,  el 8 de desembre, perquè no és com comença la temporada, sinó que recordarem com va acabar, i ho podem aconseguir. Els pèls de punta, la pell de gallina i més motivat que mai.

Sobre la diada de diumenge passat a Manresa, com a resum podria destacar l’ajuda a pinyes i el bon rotllo amb la resta de colles, Berga i Tirallongues, on aquesta última va descarregar precisament el 4d8, després nosaltres i Berga un 3d7 a primera ronda i llàstima que la diada va acabar després del 3d8c de Manresa, que per falta d’ambulàncies, que van marxar plenes de manresans, es va acabar l’actuació, coses que a vegades passen, esperem que es recuperin tots i puguin gaudir la següent temporada. Ells acaben el cap de setmana vinent a Vic, però a nosaltres ens queda un mes intens on cal que TOTES i TOTS ens posem les piles i no faltem a cap assaig. Exactament ens queden 5 assajos de dimarts i 5 de divendres, 3 del de pilars i la diada aquest diumenge a Badalona.

I com diuen al correu d’aquest dilluns, TOTHOM a ASSAIG! (llegiu-lo i informeu-vos de tot, que després preguntareu).»

Resultat de la diada: 2p4, 3d7 (diada suspesa per manca d’ambulància)