Segona millor diada de la nostra història a Sitges

L’Àngel ens va conèixer a la Diada de les Roquetes del Garraf del 2015. El va portar el Pau, un altre membre de la colla, i va quedar tan enganxat que no va trigar gens a fer-se seva la colla i a convertir-se en un més d’aquesta gran família. Bon casteller i encara més bona persona, és un dels nostres baixos més preuats i soferts, i també un dels més agraïts. Quan s’acaba el castell, acostuma a fer un petó a cadascuna de les seves crosses per donar-los les gràcies, sobretot si ha estat un castell treballat. Aquesta temporada ha entrat també a l’equip tècnic de pinyes i està fent molt bona feina. Avui és ell qui ens explica com va anar la gran diada que vam viure dissabte passat a Sitges:

Després de la diada de la Festa Major de Begues (21 juliol) als Grocs ens tocava afrontar una setmana potent encarada a la Diada de Sitges, a la qual hi volíem portar els nostres màxims castells. Per a nosaltres és una diada molt important abans de la nostra festa major (15 d’agost) perquè fa 3 anys, el 2017, hi vam descarregar el primer 5d7 de la història de la colla. L’any passat el vam repetir, tot estrenant-lo, i aquest any tampoc hi podia faltar. El nostre objectiu principal era tornar a descarregar el primer 5d7 de la temporada en aquesta plaça, al Cap de la Vila de Sitges.
A més d’aquest primer objectiu, en tot moment teníem molt present que volíem estrenar també el 7d7, castell que ens feia especial il·lusió ja que fora de casa no l’havíem descarregat mai, a excepció del Concurs de Castells (Torredembarra, 2018).
Des de la Tècnica vam estar treballant moltíssim per poder aconseguir el volum de gent que necessitàvem per tal d’assolir aquesta gran fita. A una setmana vista de la gran diada vam dedicar tots els nostres esforços a fer una campanya per tal d’aconseguir engrescar la gent de la colla, antigues camises, amigues i familiars.
Ha arribat el moment. Estem a dissabte 27 de juliol del 2019 i són ja les 18:15h. Estem tots i totes enfaixades al carrer Sant Francesc, a punt per entrar amb el tradicional pilar caminat a la Plaça del Cap de la Vila.
Primer entren els Minyons de l’Arboç, que ni els veiem des d’on estem. Després, els toca a la colla amfitriona (Jove de Sitges) i tot seguit entren a plaça la Colla Joves Xiquets de Valls. Ara sí, és el nostre torn. El nostre cap de pinyes, el Pau Moreno, ens posa a tots a lloc per tal de realitzar el nostre pilar de 4 caminat. L’Òscar, el nostre cap de colla, dona les indicacions pertinents al Nil, a la Marta i a l’Aina. Un cop sona l’aleta, comencem a caminar fins arribar al nostre lloc de la plaça, on a continuació ens tocarà tornar a aixecar grans castells.
Comencem la primera ronda i ens toca sortir tercers. Apostem per obrir la nostra diada amb el 5 de 7, castell que els darrers anys hem demostrat en diverses ocasions que el tenim assolit. Tot i així, la majoria de nosaltres no les teníem totes que ens sortís tan parat i maco de mides. Algunes veus diuen que és gràcies a l’experimentat baix de la rengla, que fa que aquesta treballi sense dificultats. Ja tenim a la butxaca el primer 5 de 7 de la temporada.
A segona ronda, traiem a plaça tot el treball fet durant aquesta darrera setmana amb el 7 de 7. Tanquem la pinya, amb noves incorporacions, veiem que està perfecte i decidim tirar-lo amunt. Sonen gralles, pugen quarts i tota la canalla, amb confiança, decisió i rapidesa. Tenim la primera aleta i ara la segona. Sí! Castell carregat. Comença la baixada i comença el treball de veritat. Tothom prem el cul, baixen l’enxaneta, l’acotxador i els dosos, tot seguit els quarts i els terços, i… castell descarregat! Així doncs, ens anotem el primer 7 de 7 de la temporada i el més matiner! I fora de casa!
Ja estem a la tercera ronda. Després de descarregar els nostres dos castells més amples, portem de nou el 4 de 7 amb el pilar, castell descarregat dos cops ja aquesta temporada. I, com no pot ser d’una altra manera, l’aconseguim amb força solvència, però el treballem de valent, amb pit i ovaris. Ja és el tercer de l’any.
Arribem a la ronda de pilars i fem un magnífic pilar de 5. És el segon de l’any i el primer fora de casa d’enguany. Per això ens fa il·lusió, ja que últimament se’ns ha resistit més de l’habitual.
Ara tenim el punt de mira a la Festa Major i l’encarem amb molta il·lusió i motivació després d’aquesta gran actuació!
Per acabar, volem donar èmfasi a l’actuació de la Colla Joves Xiquets de Valls per descarregar el castell de 9 pisos (o superior) número 3000 del món casteller. Felicitats, Joves, per regalar-nos aquest magnífic 3 de 9 amb folre. A més, els vallencs han descarregat el 2 de 8 folrat amb figuereta, el 4 de 8 i un pilar de 7 amb folre impressionant que desitgem veure amb manilles ben aviat. Us hi animem!
En darrer lloc i no menys important, volem agrair també a la Colla Jove de Castellers de Sitges per convidar-nos i l’ajuda a pinyes (juntament amb els Minyons de l’Arboç i la Joves). Felicitats també per la vostra actuació amb el 5 de 7, el 7 de 7 i el 4 de 7 amb el pilar.
Ara a preparar-nos i a assajar de valent de cara a la nostra Festa Major… PIT I AMUNT I… VISCA LA COLLA DEGAANAAAA! (Viiiscaa!)”
Resultat de la diada: p4cam, 5d7, 7d7, 4d7p, p5