La millor Diada de les festes del mar

Presentació de la Gemma Portolés) El Marc és un jove de 18 anys que va entrar a la colla la temporada passada, a la Diada de Tardor (21 d’octubre del 2018). Així doncs, fa només vuit mesos que és a la colla.
Va arribar per iniciativa pròpia. Un dia com qualsevol altre es va dir a sí mateix: «vull fer castells, aniré a provar». Llavors, quan es va assabentar que el proper cap de setmana actuàvem a la nostra plaça, sense dubtar-ho ni un segon, va dir-se: «doncs hi vaig».

I així ho va fer. Amb els seus 17 anys i unes ganes immenses, es va presentar a la plaça de l’Església i va dir que ho volia provar. Li vam donar samarreta groga, el vam enfaixar i va viure la seva primera diada. Des de llavors, no ha deixat de venir als assaigs i a les diades i està molt motivat i feliç de formar part de la colla. Avui és ell qui ens explica com va anar la diada de les Festes del Mar d’enguany:

Avui diumenge 14 de juliol els Castellers de Castelldefels hem celebrat la diada de les Festes del Mar. L’actuació, com cada any, ha tingut lloc a la Plaça de les Palmeres amb quatre colles convidades: els Magentes (Castellers de Sant Feliu), els Manyacs de Parets, els Pota Blava (Castellers del Prat) i els Tirallongues de Manresa.

La diada ha començat amb els pilars d’inici simultanis de totes les colles. Cada colla ha descarregat un pilar i nosaltres, que n’intentàvem tres de simultanis, hem descarregat dos i hem desmuntat el tercer.

Volíem començar l’actuació amb un castell que ja tenim molt consolidat per tal d’anar escalfant motors. Així doncs, a primera ronda, hem apostat pel 3 de 7. Com ja esperàvem, el castell s’ha carregat i descarregat amb una solvència absoluta. Tan perfecta ha estat la seva execució que ens fa somiar amb poder-lo pujar un pis properament.

A la segona ronda, hem volgut intentar el 3 de 7 amb el pilar i l’hem descarregat a la primera, sense cap peu ni intent desmuntat. Ja és el segon que assolim aquesta temporada. A més, malgrat ser un castell sovintejat per la colla, mai abans l’havíem descarregat en aquesta diada (l’any passat el vam provar, però va quedar en intent desmuntat).

A la darrera ronda, hem atacat el 4 de 7 amb el pilar. Tot i no haver estat tan aturat com els castells anteriors, hem aconseguit descarregar-lo sense suar massa la camisa. En aquesta mateixa plaça, vam recuperar aquest castell ara fa dos anys, després de 22 anys sense descarregar-lo.
Per posar la cirereta a una diada rodona, amb tots els castells aconseguits al primer intent, hem dut el pilar de 5. Malgrat haver-lo fet molts cops als assaigs, feia més d’un any que no l’aconseguíem descarregar a plaça.

Un cop acabada la millor diada feta a les Festes del Mar, hem anat tots junts a banyar-nos a la platja on, com era d’esperar, hem continuat fent castells a l’aigua. La majoria han estat intents, però també hem aconseguit carregar castells amb “acotxaneta”.

Ha estat una gran jornada castellera!”

Resultat de la diada: idp4, p4, p4, 3d7, 3d7p, 4d7p, p5