Un any més, tots a l’Aplec!

Diumenge passat, 9 de juny, tots els grups que conformen l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels van pujar a l’Ermita de Bruguers per participar en l’Aplec que organitzen – un any l’un, un any l’altre – els Ajuntaments de Begues i Castelldefels. I els Castellers de Castelldefels no hi podíem faltar!

Ara ja fa uns quants anys que els Encantats de Begues i els Grocs oferim als assistents a l’Aplec una petita exhibició de castells, que normalment consta de pilars d’inici i comiat i una sola construcció per colla, a més del tradicional castell de germanor.

Enguany, els de Castelldefels vam descarregar 2 pilars de 4 simultanis a l’inici, seguits d’un 4 de 6 amb l’agulla, un 4 de 6 de germanor i 2 pilars de 4 simultanis de comiat, que van tancar una jornada molt farcida de cultura popular – amb l’estrena del Ball de gitanes infantil – i van donar pas a un dinar de germanor a l’ombra de les carpes instal·lades per l’ocasió.

Cal remarcar que, tot i que no es tractava d’una actuació castellera pròpiament dita, la cita ens va servir per seguir rodant castellers i provar-los en posicions noves. És el cas del Vidal, que es va estrenar al terç del 4d6p, i del Marc i la Paula, que es van estrenar a segons d’aquesta construcció. Bona feina!

La propera cita serà diumenge vinent al migdia a Cerdanyola, on actuarem al costat dels amfitrions i del Castellers de Gavà. Amb aquesta actuació clourem el primer tram de la temporada i tot seguit farem un petita aturada de dues setmanes per tornar a agafar forces i encarar amb moltes ganes el segon tram, que ve força ple i ens donarà feina i, esperem, moltes alegries!

Resultat de la diada: 2p4, 4d6p, 4d6 germanor, 2p4