Tripleta de 7 a les Festes del Mar

El Lluis ja fa anys que és a la colla. Acostuma a venir a tots els assajos de divendres i, a les diades, ve acompanyat de la Donila, la seva parella. Els seus fills, la Gemma i el Nil, també formen part de la colla. La seva alçada, ni massa alt ni massa baix, i la seva complexió prima el fan una molt bona agulla i, de fet, mai no s’ha mogut d’aquesta posició a la pinya. Aquesta vegada és ell qui ens explica com ha anat la gran diada de les Festes del Mar, que s’ha celebrat avui diumenge 15 de juliol a la plaça de les Palmeres de Castelldefels:

«Com cada any, a mitjans de juliol arriben les festes del mar i nosaltres, els Grocs, tenim una diada molt important. Volem tornar a fer castells de la màxima dificultat, estem a casa i hem de donar-ho tot. Després de les festes majors d’hivern i d’estiu aquesta diada la tenim marcada en vermell com una de les més importants. Aquest cop estem acompanyats pels Castellers del Riberal, els nostres germans de la Catalunya nord han fet un llarg viatge per estar amb nosaltres.

El dia promet, tots els assajos han anat prou bé, però a plaça tot canvia, avui fa molta calor, anem justets de baixos, el lloc i l’hora conviden a un bon bany i no tenim massa públic. Els del Riberal han vingut amb poques camises, així doncs, haurem de tancar molt bé les pinyes per tal d’assolir amb bones garanties el nostre objectiu. Iniciem ronda amb el 4d7p, un castell que últimament se’ns resisteix, però que avui estem molt confiats en descarregar-lo. Tanquem la pinya, pugen segons i terços, el castell tremola un xic però seguim endavant, es col·loquen quartes, els dosos no acaben d’encaixar, l’Elsa fixa el segon peu, els dosos prenen mides i la canalla és a punt de col·locar-se, el castell tremola, però tots apretem amb força, l’acotxador fa un moviment ràpid i precís, i ja és al seu lloc, l’enxaneta corona el castell i sí, petó a l’aire, va molt bé, iniciem la baixada i tots apretem, la gent aplaudeix, tot i tenir molt poca pinya l’aturem. L’acotxadora entra al pilar i fa l’aleta. Inicia la baixada i molt bé, l’hem descarregat, un gran esclat de joia i alegria envaeix la colla.

A segona ronda intentem el 3d7p, les proves han anat força bé. Iniciem el castell i tot va molt rodat, després de patir una mica es col.·loquen dosos, però a baix es belluga molt, un baix pateix més del compte i l’enxaneta tampoc es decideix a passar el castell i decidim baixar-lo. No cal patir, ja ho intentarem en una altra ocasió.
Iniciem la tercera ronda amb l’intent d’un 4d7, és un castell que fem sovint i avui estem molt confiats en descarregar-lo. Tanquem la pinya i tothom està molt bé, les sensacions són molt bones i el castell puja ràpid i ferm. El coronem sense problemes i la baixada la fem molt ràpida i segura, bé colla, bé, ja en temim dos al sarró.
A la ronda de repetició provarem de descarregar un 3d7, potser el castell de set més rodó i més quadrat que fem mai. i és que avui volem descarregar tres castells de set. Tanquem pinya i el castell està molt ben quadrat, ben parat i bé de mides va pujant fins dosos, l’acotxador i l’enxaneta passen el castell amb molta solvència, l’enxaneta aixeca el braç i mira cap al cel, molt bé, carregat. A la sortida tremola una mica, però el descarreguem amb molta seguretat.
Ja està, un altre set per la col·lecció.
A la ronda de pilars intentem un vano de cinc, però un dels pilars de quatre no s’ha pogut coronar. Els nostres companys de Baó han descarregat un 3d6, 4d6 net, P4xs i P4, eren unes 35 camises i han fet una gran actuació, moltes gràcies Castellers del Riberal per l’esforç.
Així doncs, un altre any a la plaça de les Palmeres hem completat una gran diada. Moltes gràcies colla, sou collonuts, avui tothom ha tret el màxim de si mateix.»