Diumenge de sol i castells a Molins

La Berta té set anys i ja en fa més de tres que és dels Grocs. A vegades puja d’acotxadora i, d’altres, d’enxaneta i ha pujat a la majoria de construccions que ha fet la colla. És molt disciplinada i cada dia se supera i ho fa més bé.  La Vanessa, la seva mare, és molt patidora i els seus crits se senten a més d’un dels vídeos que gravem a plaça, sobretot si la Berta és dalt del castell! Avui són elles les que ens expliquen com va anar la diada d’ahir a Molins de Rei:

«Aquest diumenge teníem cita a Molins de Rei, a la 15a Diada Matossera, juntament amb els Matossers de Molins de Rei, la Colla Jove de l’Hospitalet i els Xerrics d’Olot.

És la primera de les tres últimes actuacions abans de la nostra Festa Major, i amb un sol que ens ha acompanyat tot el matí i l’ajut a pinyes de les altres tres colles, hem fet una molt bona actuació.

D’inici, dos pilars de 4 simultanis de benvinguda, per anar escalfant motors.

A primera ronda, hem fet el 4d7, un castell amb bones mides i molt quiet, on hi ha hagut moltes estrenes. A la pinya, la Virgínia ha fet d’agulla del seu primer castell de 7 descarregat. Al tronc, l’Óscar, veterà de la colla i membre de la tècnica, s’ha estrenat com a segon, i la Queralt ha fet la seva estrena com a quarta. Al pom, la Irene per primera vegada ha fet d’acotxadora d’aquesta construcció.

La Berta diu: tot i que hi havia molta gent nova al castell, ho han fet molt i molt bé, quasi no es movia. Moltes felicitats a tots el que han fet aquest castell per primera vegada!!!

A segona ronda, hem descarregat un 3d7, construcció que coneixem i dominem molt bé.

Berta: el castell ha anat molt bé. Jo he pujat amb la meva amiga Aina. El castell no s’ha mogut gaire. M’ho he passat molt bé, perquè avui tenia moltes ganes de pujar castells.

A tercera ronda, la tècnica ha decidit fer el 2d6, l’altre castell d’avui amb estrenes, aquesta vegada al pom. L’Irene era la primera vegada que feia aquest castell a plaça, i la Mariona la primera vegada que el feia com a enxaneta.

Berta: aquest castell també estava molt parat, semblava molt segur i la canalla ha pujat sense dubtar,  ràpid, ràpid.

Per acomiadar-nos, hem fet dos pilars de 4 simultanis, per acabar d’arrodonir la diada.

Berta: he pujat d’enxaneta a un dels pilars i m’ho he passat molt bé perquè m’agrada molt fer pilars.

Berta: quan ha acabat la diada tothom ho ha celebrat. El nostre cap de colla, el Josele, ha parlat i estava molt content amb l’actuació i ens ha felicitat. Després, tots hem felicitat l’Elsa, no tots els dies es fan 10 anys! Les gralles han començat a sonar i tots hem anat a ballar, hem fet el ball del mocador, que m’agrada molt, i sempre busco algú de la colla que em pugi a coll. També he ballat la polca amb l’Irene. M’agrada molt ballar totes les cançons que toquen les gralles.

Així doncs, un altra clàssica de 7 a la butxaca, clàssica que fa uns anys era difícil d’aconseguir i que, darrerament, amb la feina i l’esforç de tots: tècnica, pinya, tronc i canalla, l’hem fet nostra!

A la propera sortida, per conquerir Europa amb els nostres Castells, Baó ens espera! Som-hi Grocs!»