Primera Diada de Tardor a Castelldefels

La Gemma ja fa deu anys que és a la colla. Va començar fent d’enxaneta als pilars de 4, que era l’única construcció que podíem portar a plaça en aquella època. A poc a poc, la colla va anar creixent i la Gemma també. Va baixar al pis de dosos, on s’hi va estar uns quants anys. Va seguir creixent i llavors va baixar a quarts, on s’ha quedat, almenys de moment… És també una bona pilanera i ha descarregat el pilar de 5 tant a quarts com a terços. Quan no puja al tronc, és una crossa ideal i, quan no fa de crossa, acostuma a donar un cop de mà amb la canalla. Avui és ella qui ens explica com va anar la diada d’ahir:

«Ahir, diumenge 8 d’octubre del 2017, els Grocs vam organitzar la nostra primera Diada de Tardor, que va tenir lloc al nostre estimat castell, en la qual ens van acompanyar els Castellers d’Andorra i els Xiquets de Vila-Seca.

Cal dir que els principals objectius que teníem per a l’esdeveniment van acabar quedant una mica lluny de les construccions que finalment vam realitzar. Tot i així, no va ser pas una mala actuació, ja que ens va servir per seguir rodant els castells que, fins fa relativament poc, eren els nostres castells sostre.

A primera ronda, vam començar amb el castell que tant ens agrada fer, el 3 de 7. No va ser un dels millors, però en tot moment es va notar que el tenim ben dominat i tenim la confiança per defensar-lo sense suar massa la camisa.

A segona ronda, vam apostar pel 4 de 7, que ja hem sovintejat enguany. Malgrat tot, estava estrany de mides i, en alguns instants de l’execució del castell, no les vam tenir totes. Però sí, finalment el vam descarregar.

Ja per tancar la ronda dels castells, vam fer el 5 de 6, castell ben fàcil per a nosaltres i que ens serveix, principalment, per preparar les nostres mans més fortes per poder-lo defensar un pis més alt.

Finalment, vam fer 4 pilars de 4 pisos cadascun, que tancaven la nostra primera Diada de Tardor al castell.

Així doncs, va ser una diada per seguir rodant bons castells.

La propera cita és a Santa Coloma de Gramenet, on actuarem amb la colla local i acompanyats per la Colla Jove de l’Hospitalet. Esperem ser-ne molts i anar-hi amb tot el que puguem!

Som-hi Grocs!»