La millor diada i la millor Festa Major

Després de la festa, la gresca, els nervis, les emocions – contingudes primer i descontrolades després -, avui toca explicar a tothom què hem fet els Grocs durant aquests dies de Festa Major de la nostra ciutat. Avui toca explicar a tothom que, a la Diada de Vigília que vam celebrar dissabte a la tarda, en què vam compartir plaça amb els Vailets de Gelida i els Castellers de les Roquetes, vam descarregar el primer 7 de 6 de la nostra història i el vam acompanyar, a més, d’un 3 de 6 i un 4 de 6 descarregats de forma simultània i d’un 3 de 6 aixecat per sota.  Avui toca explicar, també, que dos dies més tard, durant la cercavila de Festa Major, vam descarregar 12 pilars de 4, amb 12 alineacions diferents, a més d’un 3 de 6, un 2 de 6, un 4 de 6 i, ja a plaça, un 4 de 6 amb l’agulla, i que ahir, durant la Processó de la Verge, vam descarregar 8 pilars de 4 més. Avui toca explicar a tothom que ahir a la tarda vam celebrar la nostra gran Diada de Festa Major, que va comptar amb la participació dels Vailets de l’Empordà i els Xicots de Vilafranca, que vam portar els nostres millors castells – el 5 de 7, el 3 de 7 amb l’agulla, el 4 de 7 amb l’agulla i un supervano de 5 -, que els vam descarregar tots i a la primera, i que vam signar, així, la millor diada de la nostra història, una història que va començar ara fa 35 anys. També cal explicar, ben alt i ben fort, que totes les construccions es van fer al primer intent, sense cap llenya, sense cap intent desmuntat, i totes, absolutament totes, es van descarregar. Orgull groc!

Les xarxes van plenes d’imatges, vídeos, comentaris i articles que mostren i parlen de la nostra gesta, però només els que érem allà i ho vam viure en primera persona sabem què se sent quan intentes els teus castells màxims, quan els has de treballar per poder descarregar-los, i quan finalment els descarregues. Ara mateix no som capaços de trobar les paraules, la frase, el paràgraf, que pugui explicar amb total veracitat el que hem viscut aquests dies i, molt especialment, el que vam viure ahir a la tarda. Si voleu saber com van anar els castells, mireu-vos els vídeos i ho sabreu. Si el que voleu, en canvi, és saber com ens sentim els Grocs avui, veniu a formar part de la colla i, més tard o més d’hora, ho sentireu vosaltres mateixos.

Nosaltres ara marxem de vacances, que ens les hem ben guanyades! Al setembre ens hi tornarem a posar. Nous reptes, noves fites, i qui sap si nous castells, ens esperen!