Tornem a trencar registres

Ahir diumenge 28 de maig al migdia, els Castellers de Castelldefels vam actuar a la nostra plaça, amb motiu del 35è aniversari de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, que és també el nostre 35è aniversari. Compartíem plaça amb els Minyons de l’Arboç, els Castellers d’Esparreguera i els Castellers de Cerdanyola. Enguany estem fent una molt bona temporada i teníem ganes de fer una gran actuació el dia del nostre aniversari. És per això que portàvem quatre castells de 7 en cartera, poca broma!

Si mirem els registres de la colla, veurem que al 1992, al nostre 10è aniversari, vam descarregar el 3 de 7 i el 4 de 7, i al 1997,  al nostre 15è aniversari, vam descarregar el 4 de 7. Tret d’aquestes dues dates, a la resta d’aniversaris de la colla només havíem aconseguit descarregar, fins ara, castells de 6. Ahir, però, vam tornar a trencar registres, descarregant, per primera vegada a la nostra història en una diada d’aniversari, i per segona vegada a la nostra història a la nostra plaça, tres castells de 7 pisos! I això encara té més mèrit si tenim en compte que fa tot just dos mesos que hem començat temporada i que la primera vegada que vam aconseguir aquesta fita va ser a final de la temporada 2015, a la Festa Major d’Hivern.

La diada va començar amb dos pilars de 4 simultanis d’inici. Després dels dos castells descarregats pels Minyons de l’Arboç i els Castellers d’Esparreguera, va arribar el nostre torn a primera ronda. Els nervis eren a flor de pell, però la grandíssima feina feta als assajos anteriors a la diada ens donaven la confiança que ens calia. Obríem amb el 3 de 7 amb l’agulla, una construcció que només hem descarregat en dues ocasions, l’última a Vilafranca el mes passat. Així doncs, començàvem forts. La canalla va pujar molt ràpida i decidida, el castell va mantenir la forma durant tota l’execució i el pilar va aguantar ferm fins al final. Primer castell de 7 de la diada a la butxaca!

A segona ronda vam optar pel 4 de 7 amb l’agulla, un altre gran repte, encara més difícil d’assolir que l’anterior. Aquesta construcció només l’havíem descarregada en quatre ocasions en tota la nostra història, l’última al 1995! El tronc va pujar bé i amb bones mides, però amb l’entrada de dosos es va començar a deformar. La canalla ja era a mig camí, però no ho tenia clar, els baixos patien massa i el castell es va haver de desmuntar. Haurem d’esperar, doncs, una mica més per assolir aquest castell.

A tercera ronda vam decidir intentar el 3 de 7, el nostre vell conegut. Amb molt bones mides i la confiança que dona haver-lo descarregat a cada plaça aquesta temporada (tret de la primera), el castell, ferm com una pedra, es va descarregar sense problemes. Segon castell de 7 descarregat de la diada! Ja a ronda de repetició, vam optar pel 4 de 7, un castell teòricament més assolible, però que a nosaltres ens costa especialment.  El primer i últim d’enguany el vam descarregar a Begues al mes de març. Després l’havíem intentat tres vegades, però sempre ens havia quedat en intent desmuntat. Aquest cop, però, vam aconseguir domar la bèstia i el vam descarregar a la primera. Tercer castell de 7 descarregat de la diada!

L’alegria de la colla era immensa, però encara faltava el toc final, un preciós vano de 5 que va arrodonir la diada, una diada sense cap caiguda, amb molt bon rotllo entre les colles i molta ajuda a les pinyes, que vam celebrar tots plegats amb un bon plat de macarrons. Gràcies, Món Gastronòmic (Doctor Trueta 38, Castelldefels), per la vostra ajuda a l’hora de bullir els macarrons!

La propera parada serà aquest diumenge 4 de juny al migdia a l’Ermita de Bruguers, on actuarem al costat dels Encantats de Begues en el marc de l’Aplec de Bruguers.