Dissabte farcit de cultura popular

Dissabte passat, 20 de maig, els Castellers de Castelldefels vam participar en la I Jornada de Cultura Popular Catalana (Sons), que es va celebrar a la Plaça de l’Església de Castelldefels. La jornada va començar a les 10 del matí i va acabar a mitjanit i va comptar amb la participació de tots els grups que conformen l’Agrupació de Cultura Popular, a banda d’altres entitats de la ciutat, com ara la Colla Nova de Ball de bastons, la Coral Marinada o el Grup Sardanista.

Va ser una jornada llarga i esgotadora, però alhora força interessant i enriquidora, en què tothom va tenir l’oportunitat de “tastar” la cultura catalana. En el cas dels Castellers, els nens i nenes que volien guanyar-se l’»escut» havien de fabricar la seva camisa amb una bossa de plàstic i després fer un pilar per agafar una de les “faixes” que teníem penjades en un fanal. Més de cent nens i nenes – i alguns no tan nens – es van guanyar l’escut. Tot un èxit! A la tarda vam oferir també un petit tast del que és una actuació castellera, descarregant un 3 de 6 amb l’agulla, un 4 de 6 i, per acabar, 3 pilars de 4 simultanis.

La propera parada serà diumenge que ve al migdia, de nou a la Plaça de l’Església de Castelldefels, on se celebrarà el 35è aniversari de l’ACPC i també de la Colla. En aquest ocasió farem una actuació completa, en què intentarem portar grans castells, i comptarem amb la participació dels Minyons de l’Arboç, els Castellers d’Esparreguera i els Castellers de Cerdanyola.