Un cap de setmana important

El cap de setmana passat va ser realment important per als Grocs. Va ser important, perquè vam descarregar les primeres construccions de la temporada. Va ser molt important, perquè vam actuar amb motiu de dues causes ben diferents i, alhora, igual de preocupants i cabdals: l’ajuda als refugiats i la lluita per la igualtat de les dones. I va ser molt i molt important, perquè la colla va mostrar el seu compromís, un compromís que va culminar amb tres cordons de pinya groga que feien goig de veure!

La intensa activitat castellera va començar dissabte al matí amb un taller de castells que vam fer al nostre local d’assaig amb un grup de nens i nenes de l’A. E. Grimpamons, que van venir acompanyats dels seus pares i mares. El taller va ser tot un èxit i va comptar amb la participació tant dels nens i nenes com dels seus pares i mares, que van fer de dosos, van pujar a un pilar i fins i tot van tancar una pinya.

Després del taller, ens vam desplaçar fins a la Plaça de l’Església, on l’Associació Barcelona Human Aid havia muntat un mercat solidari de roba de segona mà per recaptar fons per ajudar els refugiats del camps de Grècia. Nosaltres vam voler unir-nos a aquesta iniciativa i ajudar-los a animar l’ambient fent un pilar de 4.

Diumenge al migdia vam tornar a la Plaça de l’Església, on vam participar a les XXXIII Jornades de les Dones, organitzades per l’Ajuntament de Castelldefels. I ho vam fer descarregant el primer castell de la temporada, un 3 de 6 amb el tronc format exclusivament per dones (des de baixos fins a enxaneta). Tota la colla, dones i homes, van voler fer pinya per la igualtat, i això es va traduir en una assistència rècord en un esdeveniment d’aquest tipus a inici de temporada.

Per acabar la nostra participació a les Jornades, vam descarregar dos pilars de 4 de dol simultanis, també formats per dones, amb què vam voler homenatjar i recordar totes les dones mortes víctimes de la violència de gènere.

La propera parada serà diumenge 19 de març al migdia a Gironella, on actuarem al costat dels Castellers de Berga, amb motiu de la Fira de Sant de Josep, en la que serà la primera actuació completa de la temporada.