Trenquem la maledicció de la Trobada del Baix

Ahir el Grocs vam participar en la XXII Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat, que enguany es va celebrar a Sant Feliu de Llobregat i va comptar amb la participació de dotze colles. Malauradament, un lleu plugim, present i persistent durant pràcticament tota la diada, ens va obligar a totes les colles a muntar els nostres castells a corre-cuita, sempre amb la incertesa de si podríem seguir endavant amb les actuacions o si hauríem d’aturar-ho tot per traslladar-nos a un lloc alternatiu a cobert. Els Grocs estem fent una temporada amb resultats excel·lents, amb els nostres millors registres assolits fa tot just quinze dies al Concurs de Torrebembarra, i si a això li sumem que, per raons diverses, anem una mica curts de canalla, s’entén que anéssim a actuar sota una pressió que les presses i les camises mullades no van fer res més que augmentar.

I és que els de Castelldefels hem participat a 16 de les 22 edicions de la Trobada del Baix, però, fins ara, només hi havíem aconseguit descarregar un sol castell de 7, en una sola ocasió. Va ser a la segona edició de la Trobada, ara fa vint anys!, en què vam descarregar un 3 de 7. Les nostres actuacions en aquesta diada han estat, doncs, sempre modestes i a vegades fins i tot nefastes, i la manera com vam començar ahir, amb un intent desmuntat del 4 de 7, feia pensar que aquest any no seria pas una excepció. La tenacitat i determinació de la colla, però, van obrar el miracle i, en segona ronda, vam aconseguir descarregar un 4 de 7 paradíssim, el primer descarregat fora de casa i segon de la temporada. A tercera ronda vam tornar a fer un intent desmuntat, en aquest cas d’un 3 de 7. La pluja refermava, totes les altres colles – amb l’excepció dels Carallots – ja havien completat els seus tres castells i alguns ja donaven la diada per acabada, però els Grocs no ens volíem donar per vençuts i vam decidir tornar a intentar el 3 de 7 en ronda de repetició. I aquest cop sí que el vam descarregar, encara que el vam haver de treballar de valent. Vam tancar l’actuació amb el pilar de 4 de comiat.

Així, ahir vam descarregar dos castells de 7 en una mateixa diada fora de casa, un fita que no havíem aconseguit encara aquesta temporada. I els vam descarregar a una Trobada del Baix, una fita que no havíem aconseguit mai abans. Seguim, doncs, trencant registres i de ben segur que en trencarem més abans que acabi la temporada. La propera parada serà aquest dissabte a la tarda a Cerdanyola, on actuarem al costat dels Castellers de Cerdanyola i els Esperxats de l’Estany amb motiu del 18è aniversari de la colla local.