Festes del Mar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 













El passat diumenge 17 vam celebrar les nostres estimades Festes del mar després de dos anys d’aturada per la pandèmia. La crònica ens la porta la Laura que porta amb nosaltres des de l’any 2013 i que ha fet des de llavors pràcticament de tot; baix, contrafort, crossa, de segona a castells de 6 i recentment de terça a castells de 7.
Gràcies per la teva crònica Laura!

 

La Diada de les Festes del Mar és una de les més importants per la colla i, més encara després de dos anys sense poder actuar a la plaça de les Palmeres per la pandèmia. Per això, la tècnica va plantejar-la com una actuació on recuperar castells especials per la colla. Era un bon moment per fiançar la feina feta als assajos i, establir les bases per a fer un salt qualitatiu en la nostra Festa Major.

Tot i això, ja dies abans començàvem a témer que no seria feina fàcil, doncs el fet de no veure tanta gent com ens hagués agradat,  puntada per venir, ens feia pensar que hauríem de rebaixar pretensions. El divendres abans vam fer bones proves amb el 3 i el 4, i això ens donava esperances de fer-hi 2 castells de 7.

El mateix dia de la diada i, per manca d’efectius, passàvem a fer equilibris, per a poder-ne fer el 4d7. Afortunadament, el nivell bàsic de 7 el tenim ben apamat i, fent alguns canvis de darrera hora, ens asseguràvem portar el 3 i el 4 de 7 a plaça.

Iniciàvem la diada amb 2 pilars de 4 simultanis. En un d’ells estrenàvem enxaneta (enhorabona Naia).
Obríem les rondes de castells amb el 3 de 7. Prou tranquil i un dels més sòlids fins ara. No ens va donar gaire guerra i, ens va permetre descarregar-lo per tercer cop aquesta temporada.
En segona ronda, ens vam decidir pel 4 de 7. Era el primer cop que el defensàvem a plaça després de tres anys i, vam treballar de valent (tronc i pinya) per defensar-lo, però, ho vam aconseguir. Per mi va ser un repte molt gran, ja que m’estrenava de terça (després de molts anys fent de baix). Amb castells així, es demostra el nostre nivell.

Per acabar, un 5 de 6, per anar rodant altres castellers tant al tronc com al pom de dalt. Tot i que no era perfecte de mides, sí que ens va quedar un castell prou apanyadet, i no ens va portar més dificultat de la imprescindible. Somiar és gratis i, ens agradaria que en un futur no gaire llunyà fos el 5 de 7. Però per assolir-ho hem de ser-hi tots a assaig, i poder ser més constants.

Vam tancar amb un pilar de 5 molt sòlid i amb bones mides. Aquest va ser un pilar molt especial per mi, ja que el meu fill s’estrenava com a enxaneta. Toni ets un valent! 
Per acabar, 2 pilars de 4 simultanis més.

Ens acompanyaven els companys de la Jove de Sitges, els Matossers de Molins de Rei i els Castellers del Prat. Gràcies per la  bona sintonia a plaça i per l’ajuda a les pinyes.

Ara a recuperar forces que ens faran falta, perquè ja tenim la Festa Major a tocar, i si volem fer l’actuació que tots voldríem fer, caldrà treballar de valent.

Només ens cal omplir el local i gaudir-ho! Així els castells segur que sortiran.
Som-hi grocs!!!
Resum de l’actuació
Castellers de Castelldefels: 2pd43d74d75d6pd52pd4
Colla Jove de Sitges: pd43d74d64d6apd5 i pd4
Matossers de Molins de Rei: pd42d63d63d6apd4xs
Castellers del Prat: pilars de 4