Diada 40 aniversari

Aquest passat dissabte vam celebrar a la nostra plaça la diada del 40 aniversari. La crònica ens l’ha preparat la Brugués, que porta a la colla ni més ni menys que 11 anys, des de ben petita! Aquesta temporada estarà un temps apartada recuperant-se d’una lesió, però no va voler perdre’s la diada d’aniversari. Et desitgem una ràpida recuperació i poder tindre’t entre nosaltres de nou al més aviat possible!

Hola! Jo em dic Brugués, i avui faig justament 11 anys a la colla. He vist evolucionar la colla des que va tornar a créixer després de la dècada del 2000. Porto a la colla des que tenia 6 anys i ben aviat faré els 17 anys. Des de que vaig començar s’ha valorat molt la pinya i molt més la canalla, perquè cada peça és fonamental. Porto més de la meitat de la meva vida dins d’aquesta família groga, i estic molt orgullosa de portar la camisa groga.
Aquesta diada era una de les més importants de la nostra temporada perquè feien 40 anys tant els Castelleres com l’Agrupació de Cultura popular de Castelldefels. La diada va començar després d’un divendres una mica complicat per a la colla perquè l’assaig no va sortir gaire bé ni com ens esperàvem. La diada no podia començar millor amb 2 pilars de 4, en un dels quals hi havia una estrena, la del Toni. Un nen de 5 anys que està fet tot un valent.
Aquests dos pilars estaven molts ferms i es notava que els havien treballat a assaig. A cada castell que fèiem, el nostre estimat cap de colla, en Josele Muñoz, ens donava unes paraules per animar-nos. I aquestes paraules ens funcionaven per a animar-nos tant a tronc, com a pinya, i fins tot a canalla.
Tot seguit, vam fer un 2d6 que estava molt paradet i que té futur per a pujar un pis més dintre de ben poquet. Per continuar la diada, vàrem fer un 4d6 amb pilar. Un castell que l’havíem treballat a l’assaig i que, al final, es va obrir una mica, però el vam treballar.
Per acabar la diada vam fer un 3d6 amb pilar també molt maco. Ara, venia el moment de la veritat, un pilar que havíem assajat i que a passades sortides l’havíem fet amb un pis menys. Van haver-hi paraules del Josele per calmar a la pinya i, a la vegada, animar-la, dient-los que faríem el primer pd5xs de la temporada a la nostra plaça per demostrar qui érem, d’on veníem i tot el que podem aconseguir quan no hi va haver un assaig molt bo.
Amb totes les paraules tan boniques que va dir el Josele, teníem una estrena, la de la Jana. Una nena de 3 anys que s’estrenava al pilar de 5 per sota i molt valenta que va ser. Van anar pujant tranquil•lament i tot estava controlat. A l’hora de pujar al Josele va tremolar una miqueta, però tot va estar controlat per la gran pinya que teníem.
Després, per acabar la diada a la nostra plaça i la dels 40 anys, vàrem fer 7 pilars de 3 amb tota la canalla. En aquests pilars, als quals va pujar la canalla, es van estrenar dues persones: l’Andrea Garcia i la Paula Pacheco.
Tota la diada va sortir rodada i molt bona. Després de tota la diada, vam anar al local a celebrar aquesta diada amb la comissió de castells.
Estem llestos per la pròxima diada a Mollet, que es el pròxim diumenge 24 d’abril.
Pit i amunt!