Ho hem tornat a fer!

Ara fa un any i mig, a la Diada de Festa Major d’hivern del 2013, els Grocs vam signar la nostra millor diada d’ençà de la recuperació de la colla, descarregant el 3 de 7, el 4 de 7, el 5 de 6 amb l’agulla i un vano de 5. Va ser apoteòsic. Després d’aquell dia, però, no havíem aconseguit descarregar cap més 4 de 7. Fins ahir.

Ahir el Grocs vam emocionar la plaça sencera. Veïns, familiars, amics, coneguts i desconeguts se’ns apropaven per explicar-nos com havien patit. A més d’un se li havia escapat alguna llàgrima i tot. I és que ahir vam descarregar un 3 de 7 i un 4 de 7 treballadíssims, en què tothom, tothom, des de la crossa fins a l’enxaneta, passant per totes les mans i tot el tronc, va haver de pencar de valent i treure forces d’on ja no n’hi havia. I és que ja feia temps que ho perseguíem. Volíem marxar de vacances amb els deures fets i ben fets i la moral ben alta. I ho vam aconseguir. Per arrodonir la diada, vam descarregar el 5 de 6 i, a la ronda de pilars, el pilar de 5, que enguany també se’ns havia resistit.

Amb nosaltres van actuar els Castellers de les Roquetes, que van descarregar el 3 de 6 amb l’agulla, el dos de sis i el 3 de 6, i els Xicots de Vilafranca, que van descarregar el 3 de 8, el dos de 8 amb folre i el 4 de 8, a més d’un vano de 5, i van signar, així, la seva millor actuació a casa nostra. Totes dues colles ens van ajudar molt a les pinyes, com també ho van fer un bon grapat d’Encantats – els nostres estimats fillols – que van baixar de Begues per donar-nos un cop de mà. Moltes gràcies a tots!

Així doncs, el bon rotllo, la companyonia i l’alegria de totes les colles van marcar una diada en què els Grocs vam patir i vam lluitar. El més important de tot plegat és, però, que ho vam fer tots junts, tots a una. Durant unes hores, van desaparèixer les persones i va aparèixer la colla. I és que això que vam fer ahir és l’essència i la raó de ser d’una colla castellera. Ara a descansar i a agafar forces, que al setembre hi tornem i ja no hi ha qui ens aturi. La propera parada serà el diumenge 6 de setembre a Rubí. Som-hi Grocs!4d7 quatre de set dels Castellers de Castelldefels 2015