Montblanc: Diada de Sant Maties

Aquest cap de setmana hem fet una de les sortides on més lluny anirem aquest any: els Castellers de Castelldefels hem estat a Montblanc.

La preciosa ciutat medieval emmurallada de la Conca de Barberà suposava un repte ja que no hi havíem descarregat mai tres castells… fins ara!

Arribem a Montblanc i ens trobem la vila presa per una trobada gegantera, on hi ha gegants de tots els racons dels Països Catalans e inclosa una colla del sud de França que porta un bou. I fem cercavila fins a la Plaça Major, on presenciem el ball final dels gegants.
I comença la diada castellera, on actuarem juntament amb els Brivalls de Cornudella i la colla local Torraires de Montblanc.
l'enxaneta fa l'aletaAmb un excel•lent treball a la pinya, on tothom estava al lloc alhora de cridar els components, s’ha pogut procedir amb velocitat en tenir preparats castells on alguns castellers s’estrenaven a plaça.
Per començar, desprès dels pilars de benvinguda, un tres de sis, que demana sempre un pis més, i que s’ha descarregat sense problemes.
En segon lloc, un quatre de sis, amb alguns components nous al tronc, que hem hagut de desmuntar en un primer moment i amb els segons col•locats, però que desprès s’ha re-intentat, i treballat força a nivell de segons, i s’ha descarregat sense més problema.
I Finalment, un tres de sis amb l’agulla, un dels castells que més volem treballar aquest any, amb la mirada al futur.
Pot semblar poc, però es necessiten diades com aquesta, diades on, amb tranquil•litat, es realitzen construccions que serveixen per donar-nos confiança, diades per respirar abans de prendre l’aire necessari per donar-ho tot. Tampoc està de més haver-nos superat descarregant els tres castells on no ho havíem fet abans.
En acabar l’actuació, gaudim una mica del pica-pica que ens ofereixen els nostres companys de Montblanc i anem a dinar tots junts en un conegut local de la població, i seguidament ens disposem a fer el viatge de tornada amb l’autocar amb el que hem vingut.

Moltes felicitats als castellers que us heu estrenat a plaça!

Jo sóc dels grocs… i tu