Gran diada a la Trobada del Baix

La Laia i l’Aina son mare i filla. La Laia puja a quarts i, quan no puja, fa de crossa. L’Aina a vegades puja d’acotxadora i d’altres d’enxaneta. Molt sovint mare i filla coincideixen al mateix castell. L’Aina té set anys acabats de fer i ja en fa tres que és a la colla! És valenta i decidida i a l’última diada ho va demostrar amb escreix. Avui, la Laia i l’Aina ens expliquen, entre les dues, com va anar aquesta última diada:

«Aquest dimecres dia 1 de novembre per Tots Sants, vam anar tota la Colla a Begues a celebrar la 23a Trobada del Baix Llobregat.

Hi havia quasi totes les colles del Baix, es veien molts colors de camises i es respirave moltes ganes de fer grans castells.

La diada va començar amb 2 pilars de 4 de benvinguda. El primer i gran castell que vam llençar i descarregar va ser un 5d7. Un castell que teníem moltes ganes de fer i, dels tres que hem descarregat fins ara, era el millor de mides.

L’Aina ens explica la seva experiència en l’actuació.

“- Va ser un castell que el vam fer molt ràpid, tremolava molt, però menys que els altres que hem fet. Quan vaig baixar, la gent estava molt contenta i es felicitava-”.

A la següent ronda vam fer un intent de 4d7p que no tenia bones mides. Però amb les ganes que es respiraven a l’ambient, no es va dubtar en tornar a intentar. Així que la pinya es va quadrar, els segons es van col·locar i les gralles van començar a sonar… Dit i fet, vam descarregar un 4d7p molt mogut!!! L’Aina ens explica la seva experiència en el pom de dalt.

“- Em vaig col·locar d’acotxadora ràpidament, l’enxaneta sense voler em va arrossegar i la meva cama esquerra es va quedar entremig dels dosos, mentre m’aguantava poquet amb l’altre peu, casi caic!!! Quan em vaig poder sortir d’allà només ho vaig poder fer per l’altre banda i el pilar estava del revés!!!!

Llavors vaig pensar: “Ara giro com ho vaig fer una vegada a l’assaig, però aquesta vegada era més complicat perquè els dosos  ja estaven baixant. Així que gràcies a la Gemma, que em va dir que m’aguantés al seu cap, vaig poder girar i carregar el pilar.-”

Després vam fer un 3d7 ben maco. I amb això vam fer la segona millor actuació de la nostra història, descarregant tres grans castells. Llàstima del pilar de 5 que va queda en intent, la propera vegada segur que el descarreguem.

Per acomiadar-nos es van descarregar dos pilars de 4 preciosos.»